65 bezwaarschriften tegen afschaffing buurtweg parking C

65 bezwaarschriften tegen afschaffing buurtweg parking C

Er zijn tot nu toe 65 bezwaarschriften ingediend tegen de afschaffing van de buurtweg op parking C in Grimbergen, meldt het Nederlandstalige Brusselse mediahuis BRUZZ op zijn website. De gemeente zal bezwaren nu oplijsten en voorleggen aan de gemeenteraad. Zolang deze buurtweg niet is afgeschaft, kan de bouw van het Eurostadion, het nieuwe nationaal voetbalstadion, niet beginnen. Van 24 november tot 24 december kon iedereen bij de gemeente Grimbergen een bezwaarschrift indienen tegen de afschaffing van de buurtweg, die schuin over parking C loopt. Op die parking moet in 2019 het Eurostadion komen, maar zolang de buurtweg niet is afgeschaft, kan men niet beginnen bouwen.

Navraag van BRUZZ bij de gemeente Grimbergen leert dat er 65 bezwaarschriften bij de stedenbouwkundig ambtenaar zijn ingediend. "Mogelijk zijn er nog een paar onderweg, die wel op tijd zijn ingediend, maar die bij een andere dienst zijn aangekomen", zegt Christia De Bruyne van de gemeente Grimbergen aan BRUZZ. "Wellicht loopt het nog op tot 70."

De verzamelde bezwaarschriften worden wellicht op de gemeenteraad van februari naar voren gebracht. Nadat de gemeenteraad een gemotiveerde beslissing neemt, gaat het dossier naar de bestendige deputatie van de provincie, die de eigenlijke beslissing neemt.

bron: Belga