6 bizarre maar populaire gadgets

6 bizarre maar populaire gadgets

We leven in een tijd waarin er voor alles wel een app lijkt te bestaan en als het nog niet bestaat dan heeft iemand er wellicht al een Kickstarter of Indiegogo-campagne voor aangemaakt. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, hebben we de 6 meest bizarre maar toch populaire gadgets van het moment op een rijtje gezet.

1. 'Wired In' of 'Laat me met rust'-bordje

Wanneer je druk bezig bent of gewoonweg niet gestoord wil worden maar je het ook lastig vindt dit mensen te laten weten, kan je beroep doen op het 'Wired In'-bordje. Het concept is simpel: plaats het 'Wired In'- of 'In the Zone'-gadget op je bureau en zet het aan wanneer je echt met rust gelaten wil worden. Het bordje licht dan op en voorbijgangers die je willen afleiden zullen de boodschap snel doorhebben.

2. Couchlet

Wanneer je net lekker in de zetel ligt en je iPhone of laptop valt uit, dan kan het vervelend zijn op te moeten staan en naar een stopcontact te lopen om deze terug op te laden. Bovendien is de oplaadkabel vaak niet lang genoeg om terug in de zetel te gaan zitten. De 'Couchlet' biedt hiervoor de oplossing. Deze draagbare oplader is speciaal ontworpen om tussen kussens van je zetel of bed te passen. Een stopcontact in je zetel als het ware.

3. BitBite

Het ziet eruit als een hoorapparaat, maar de 'BitBite' heeft niets met horen maar alles met eten te maken. Dit kleine apparaatje stop je in je oor en dankzij de gesofisticeerde bewegings- en hoortechnologie laat de 'BitBite' je weten hoe vaak je bijt en kauw. Ook kan je bijvoorbeeld luidop zeggen wat je aan het eten bent en op basis van je kauwbewegingen laat het toestel dan weten hoeveel je reeds aan calorieën op hebt. Bovendien kan je de 'BitBite' verbinden met een bijhorende smartphone app, en deze kan dan voor jou een speciaal eet- of dieetschema opstellen. De bedoeling van uitvinder Etai Granit was om de voedselgewoonten te verbeteren door mensen aan te moedigen meer te kauwen, trager te eten en dit op meerdere vaste tijdstippen per dag te doen.

4. Oto-Tip of het elektrische oorstokje

De elektrische tandenborstel kennen we al, maar recent is er ook een elektrisch oorstokje op de markt, de 'Oto-Tip'. Het mini-borsteltje zorgt ervoor dat alle oorsmeer vakkundig wordt verwijderd. Met het klassieke oorstokje heb je immers vaak het risico dat je de oorsmeer dieper in je oor duwt en zo oorproppen kan creëren. Dit probleem wordt met de 'Oto-Tip' verholpen, zo stellen de makers. Bovendien heeft het toestel een rubberen uiteinde dat ervoor zorgt dat je het niet te ver in je oor gaat duwen. Tot slot heeft het ecologisch en financieel ook zeker zijn voordelen, het herlaadbare apparaat vervangt immers de tientallen oorstokjes die je moet weggooien.

https://www.youtube.com/watch?v=B_l1JwSkw0M

5. Mint, de ademmeter

Last van een onfrisse adem? De 'Mint Breathometer'- gadget laat je weten wanneer je best een fris muntje kan gebruiken. Je blaast simpelweg in het toestel, en de bijhorende applicatie laat je dan onmiddellijk weten of je adem stinkt of niet. Je krijgt een score van 1 tot 5 en daarnaast wordt je kwaliteit en vochtigheidsgraad van je adem ook meegegeven. 'Mint' kan dus zeer handig zijn wanneer je gênante situaties wil vermijden waarbij iemand bijvoorbeeld plots wegdraait als deze je adem ruikt.

6. Vi-Band

De 'Vi-Band' ziet eruit als een doorsnee hoofdband, maar deze verzorgt voor jou de hele dag door hoofdmassages. De gadget zorgt voor verschillende vibraties die lijken op een echte massage en die je helpen te ontspannen. Ideaal bijvoorbeeld tijdens een lange vlucht.