«5 redenen waarom werken bij de politie top is?!»

«5 redenen waarom werken bij de politie top is?!»

Jurgen Willems (31), hoofdinspecteur

1. “Je kan doorgroeien”

Twaalf jaar geleden startte ik als agent binnen de verkeersdirectie in onze hoofdstad en was verkeersregeling mijn corebusiness. Inmiddels heb ik twee grote verticale stappen gezet in mijn loopbaan waardoor ik sinds juni 2014 fungeer als hoofdinspecteur. Vandaag ben ik teamverantwoordelijke voor 22 politiemensen bij de interventiedienst in het centrum van Brussel.

2. “Mijn dagelijkse taak is het draaiende houden van mijn team”

Ik bied ondersteuning op het terrein, maar oefen ook kwaliteitscontroles uit op het geleverde werk. Ook hecht ik veel belang aan een goede informatiedoorstroming en aan een flexibele vorm van leidinggeven die uitgaat van vertrouwen. Mijn takenpakket ervaar ik als zeer uitdagend en geeft me elke dag opnieuw voldoening.

3. “De Politie investeert in haar personeelsleden om er als organisatie sterker van te worden”

Mijn rijkste ervaring op dit vlak is het jaar 2013, waarin ik als internationale politieman heb gewerkt in de missie van de Europese Unie in Kosovo. Ik heb aan den lijve ondervonden dat het gekregen vertrouwen stimulerend werkt voor alles wat nadien komt.

4. “Elke dag is een nieuw avontuur”

De omstandigheden en te overwinnen hindernissen zijn nooit identiek en vragen een andere aanpak. Dat houdt me scherp en gemotiveerd. We komen vaak in aanraking met mensen die in moeilijkere omstandigheden leven dan wijzelf en leren uit deze ervaringen. De kwaliteit om te kunnen relativeren geeft me de rust die ik nodig heb om het beste uit mezelf te halen.

5. “Bij de politie kan je altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen”

Zo kan je de switch maken van patrouilleur naar onderzoeker, van inspecteur naar hoofdinspecteur, van onderzoeker naar motorrijder… Tot dusver werkte ik nooit langer dan drie jaar binnen dezelfde context. Het spreekwoord ‘waar een wil is een weg' gaat op voor de politie.