5 redenen waarom iedereen in 2014 terug Lego wil

5 redenen waarom iedereen in 2014 terug Lego wil

Herinner jij je nog wat het vetste is wat je ooit gebouwd hebt met Lego-blokken? Dozen vol Lego worden generatie op generatie doorgegeven zodat zowel kinderen als volwassenen zich helemaal kunnen uitleven met de blokjes. Maar in 2014 ziet Lego het allemaal veel groter. Wij vonden vijf redenen waarom Lego het komende jaar terug iedereen zijn hart gaat veroveren - zowel jong als oud.

The LEGO Movie

Vanaf eind februari zal dé Lego-film alle bioscoopzalen veroveren. Het verhaal volgt Emmet, een doodgewoon Lego-figuurtje dat perrongeluk wordt aangezien als de persoon die de wereld kan redden, wat hilarische taferelen opleverd. De eerste trailers worden al online verspreid, net zoals een bijhorende posterreeks (zie foto hierboven).

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=F3rLLAFE4uk]

The LEGO Movie Video Game

Ben je toch meer een gamer dan een filmliefhebber? Dan kan je zelf in de huid van Emmet kruipen en de wereld redden in het videospel over de film. Het spel verschijnt voor alle mogelijke consoles, zodat niemand deze digitale Lego-pret zal moeten missen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=N6ArFXI6nI0]

The Simpsons set

Voor de steevaste knutselaars onder ons heeft Lego nog heel wat bouwpaketten voor ons klaarstaan. De Volkswagen T1 Camper kon in het verleden al elke leeftijdscategorie bekoren, en in 2014 zullen The Simpsons daar ongetwijfeld voor zorgen. Bouw met meer dan 2.500 blokjes 742 Evergreen Terrace na, inclusief de vijf tekenfilmfiguurtjes en buurman Ned Flanders. Of de serie nog verder uitgebreid zal worden is nog niet duidelijk, maar wie weet kan je tegen het einde van het jaar ook je eigen Moe's taverne bouwen.

The Art of the Brick

Nog tot 21 april 2014 kan je in de Beurs in Brussel gaan kijken naar de tentoonstelling The Art of Brick die volledig in het teken van Lego staat. Met meer dan 1 miljoen blokjes werden de meest spectaculaire kunstwerken gemaakt waaronder 'De Denker', 'De Schreeuw' en onze eigen Manneken-Pis. Ideaal om inspiratie op te doen voordat je er thuis zelf aan begint.

Nog meer minifiguurtjes

Elk jaar brengt Lego een nieuwe collectie minifiguurtjes uit voor nog meer speelplezier. Zo staan er dit jaar onder andere 'Taco Tuesday Guy' en 'Where are my pants-Guy' op het menu. Ook zal er een hele kattencollectie uitgebracht worden waaronder 'Uni-kitty' en 'Angry Kitty'.