5 goede redenen om Thais te eten!

Smaakvol, zuiders en gezond. Thais eten verwent de smaakpapillen en verwarmt het hart. Nu de restaurants weer open zijn, geven we je 5 goede redenen om Thais eten te bestellen!
door
Online redactie
Leestijd 2 min.

1. Het is goed voor je lichaam

De Thaise keuken bevat geneeskrachtige kruiden zoals citroengras, galangal, kurkuma, chilipeper, basilicum en koriander. Hun therapeutische eigenschappen bestrijden ziekten en versterken het immuunsysteem.

2. En goed voor je moreel

De zoete geuren van specerijen (saffraan, kaneel, komijn, kerrie, kruidnagel, enz.) helpen stress, frustratie en depressie te verminderen. Chilipeper en peper stimuleert dan weer de aanmaak van dopamine, wat voor een gevoel van euforie zorgt.

3. Het is geweldig voor je gewicht

Thaise gerechten bestaan voornamelijk uit rijst, groenten en verse kruiden. Ze bevatten weinig vlees, zijn licht en brengen veel smaak, wat verzadiging bevordert en ervoor zorgt dat je minder eet. Bovendien helpen de specerijen om sneller vet te verbranden.

4. Het voelt als op reis gaan

Een goeie groene curry kan je zo meevoeren naar Thailand en de beste vakantieherinneringen bovenhalen.

Voor een echte reis ga je best in juli naar Phuket, want het eiland wordt dan zonder quarantaine heropend voor gevaccineerde reizigers. (Contacteer info@tourismethai.fr)

5. Er vallen prijzen te winnen!

Het Bureau voor Handelsaangelegenheden van de Ambassade van Thailand in België organiseert een fotowedstrijd “We love, We care, We share”:

  1. fotografeer jouw favoriete gerecht, bereid door een Thais restaurant
  2. deel de foto op jouw sociale media
  3. surf naar: forms.gle/KHBb6U9EycsJWY8GA