400 mensen stapten zonder broek op de Brusselse metro

400 mensen stapten zonder broek op de Brusselse metro

De allereerste editie van de ‘No Pants Subway Ride' in Brussel heeft volgens schattingen van de MIVB en de federale politie zo'n 400 deelnemers gelokt. Die reden, zonder broek of rok, van het metrostation Louiza naar het metrostation Sint-Katelijne. De metroreizigers in ondergoed lokten ook heel wat kijklustigen van uiteenlopende leeftijden.

De 'No Pants Subway Ride' vond voor het eerst plaats in New York in 2002 en heeft zich sindsdien over de hele planeet verspreid. Zo waren er zondag ook broekloze metroritten in Sydney, Hongkong, Peking, New Delhi en, vanzelfsprekend, New York. Bedoeling is dat de deelnemers hun broek of rok uittrekken voor ze op de metro stappen of eenmaal ze in een metrorijtuig zitten en vervolgens hun rit voortzetten alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.

“Het is een origineel idee, verrassend zonder noodzakelijk te shockeren”, zeggen Thibault en Axel, twee broekloze metroreizigers. “Het heeft iets absurd maar tegelijkertijd is het ook een soort van statement, dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen, dat het allemaal wat minder ernstig mag. We zitten allemaal elke dag gestresseerd en slechtgehumeurd op de metro, op weg naar ons werk. Vandaag zal de metro ook vol zitten maar de sfeer zal veel luchtiger zijn.”