40 jaar oud walvissenbeeld zoekt nieuw thuis

Kunstenaar Donald Hendrick is op zoek naar een nieuw onderkomen voor het walvissenstandbeeld dat hij 40 jaar geleden ontworpen heeft. Het enige probleem? Het stenen beest weegt maar liefst 1600 kilo en kan dus niet zo gemakkelijk te verplaatsen.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De kunstenaar creëerde de walvis in 1975 op vraag van een restaurant. Gedurende meer dan dertig jaar stond het walvissenstandbeeld dan ook in het restaurant.

“Mensen van over de hele wereld hebben foto's met dit standbeeld”, legt Hendrick uit. “Het is waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in Morro Bay.

Wereldreiziger

Het restaurant sloot echter in 2011 de deuren. De eigenaars waren van plan om het standbeeld te vernietigen, maar daar stak Hendrik een stokje voor. Omdat er niet meteen andere kopers waren, reist het standbeeld nu al zes jaar de wereld rond. Dat leverde hem de bijnaam ‘The Homeless whale' op.

Hendrick zelf begint intussen een jaartje ouder te worden en dat baart hem zorgen. Hij heeft immers nog geen permanent onderkomen gevonden voor zijn levenswerk. Hij hoopt vurig dat een stad, een restaurant of een bedrijf zijn walvis wilt kopen voordat hij zelf het loodje legt.