3D-apparaat kraakt cijferslot in dertig seconden

3D-apparaat kraakt cijferslot in dertig seconden

Amerikaans beveiligingsspecialist Samy Kamkar heeft een apparaat gebouwd dat de code van een cijferslot kan kraken in slechts dertig seconden. Voor de eigenaars van zo'n slot wordt het misschien tijd om over te stappen op een sleutelslot, want de man publiceerde alle geheimen van zijn ontwerp op het internet.

Na grondig onderzoek van het ontwerp van de Master Lock, een bekend Amerikaans merk van sloten, ontdekte Kamkar dat de cijfercombinatie te achterhalen was in acht pogingen. Maar aangezien er software en toch wat onzekerheid aan te pas kwam, besloot hij het proces te automatiseren. De Combo Breaker werd geboren.

De Combo Breaker gebruikt twee motoren: een om de roterende bewegingen te controleren en een dat het slot effectief openmaakt. Het omhulsel dat alles samenhoudt en ervoor zorgt dat het apparaat stevig aansluit op het slot, is afkomstig van een 3D-printer.

Uit de geschiedenis van Kamkar blijkt dat het niet de eerste keer is dat hij zich als een hacker gedraagt. In januari bouwde hij al een Spy Box, een USB-oplader die alles wat je typt opslaat wanneer je het ding aansluit op je toetsenbord en negen jaar geleden maakte hij een virus dat hij op de sociale netwerksite MySpace dropte.