35.000 bezoekers voor 37ste editie van Antilliaanse Feesten

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Hoogstraten hebben de Antilliaanse Feesten vrijdag en zaterdag in totaal zowat 35.000 bezoekers gelokt. Het festival is een van de grootste in West-Europa dat draait rond Caraïbische muziekgenres. Op de affiche prijkten onder meer Oscar D'Leon, Kassav', Vayb, Konshens en Kenny B. De grootste naam van de slotdag zaterdag was allicht Oscar D'Leon, een van de bekendste salsazangers ter wereld en met zijn 76 jaar een van de veteranen van het festival. De Venezolaan kwijt zich echter nog steeds met veel overgave en een (ondanks zijn enorme snor duidelijk zichtbare) kamerbrede glimlach van zijn taak als rasentertainer. Zaterdag stond hij op het podium met een begeleidende groep van maar liefst tien muzikanten, bij momenten zelfs nog bijgestaan door gastzangers. D'Leon bracht onder meer zijn hit "Lloraras" en cha-cha-cha-klassieker "Oye Como Va".

Iets hedendaagser zijn de mannen van Vayb, een van de geestelijke opvolgers van de vooral begin jaren 2000 populaire Amerikaans-Haïtiaanse band Carimi. Zanger Mickael Guirand verzamelde onlangs een nieuw achtkoppig collectief rond zich. De mannen van Vayb brengen compas, een moderne variant van merengue met onder meer Franse en Creoolse teksten. Ze kregen het publiek in Hoogstraten echter vooral aan het dansen met eigen versies van pophits als "Despacito" en "Shape Of You".

"We hebben alweer een prachtige editie achter de rug, met ook tevreden campingbezoekers, ondanks de grote wijziging daar", zegt woordvoerster Freya Verschueren. "De camping was dit jaar immers voor het eerst verkeersvrij gemaakt. We zijn zeer tevreden dat deze nieuwe maatregel zo goed is uitgedraaid."

bron: Belga