"33e Suikerrock kende bizar verloop maar was qua opkomst een topeditie"

"33e Suikerrock kende bizar verloop maar was qua opkomst een topeditie"

De 33e editie van Suikerrock zal volgens organisator Walter Kestens de geschiedenis ingaan wegens haar bizar meteorologisch verloop van heel warm op vrijdag tot heel nat op zaterdag. Qua opkomst werd het opnieuw met meer dan 100.000 bezoekers - als je ook de bezoekers aan de gratis randpodia en andere animatie in de binnenstad meetelt - zeker een topeditie. Suikerrock sluit na een familiedag vol met Nederlandstalige muziek zondagavond af met een concert van Marco Borsato.

Terwijl het vrijdag bloedheet was op Suikerrock met temperaturen tot 37 graden en de organisatoren water bedeelden aan festivalgangers, regende het tijdens de concerten van zaterdag bijna onafgebroken, hoewel de temperaturen nog steeds boven de 20 graden bleven. Zondag was het dan weer een min of meer normale festivaldag met weliswaar veel bewolking, maar weinig regen en opnieuw temperaturen van boven de 20 graden. De gevreesde onweders op zaterdag en zondag bleven alleszins in Tienen uit. "Ik heb tijdens Suikerrock zelden zo'n bizarre weersevolutie meegemaakt", aldus Kestens. Het festival werd ook deze keer niet geconfronteerd met incidenten.

"Het was drie dagen lang zeer druk op de Grote Markt waar het hoofdpodium opgesteld stond. Een vergelijking met vroeger is moeilijk omdat we door het achteruitschuiven van het podium de capaciteit van het plein konden vergroten. Vandaag/zondag bijvoorbeeld waren de tickets op een honderdtal na allemaal uitverkocht", aldus Kestens.

Als hoogtepunt voor deze editie verwijst hij naar het optreden van de broers Dimitri Vegas & Like Mike zondagochtend om 01.00 uur dat voor veel ambiance zorgde. Al blijft het afwachten of Marco Borsato, die eind mei en begin juni liefst vijf keer de voetbalarena De Kuip in Rotterdam vulde en vanavond om 22.30 uur voor de derde keer Suikerrock aandoet, het niet nog beter zal doen.

bron: Belga