3-jarig meisje kent periodiek systeem uit haar hoofd

3-jarig meisje kent periodiek systeem uit haar hoofd

Brielle, nog maar drie jaar en toch blaast ze iedereen omver met haar kennis. Het meisje kent namelijk het hele periodiek systeem uit haar hoofd. Bovendien kan ze over ieder element wel een aantal eigenschappen vertellen.

Tijdens het populaire tv-programma 'The Ellen Show' was Brielle te gast bij presentatrice Ellen Degeneres. Hoewel het 3-jarige meisje nog niet kan lezen, heeft ze op het gebied van wetenschappen al heel wat kennis verworven.

Wanneer Ellen Degeneres verschillende afbeeldingen toont met daarop het symbool van een element, kan het meisje steeds zeggen over welk element het gaat. Daarnaast kan ze ook een aantal eigenschappen opsommen. Bijvoorbeeld dat je kalium kan terugvinden in bananen en wit fosfor kan verbranden onder water.

De moeder van Brielle vertelt dat de kleuter zo'n zes maanden gestart is met het leren van het periodiek systeem aan de hand van verschillende kaartjes. Maar dat is niet alles. Het kleine meisje is ook sterk in aardrijkskunde. Zo kan ze alle Amerikaanse staten en hoofdsteden benoemen, kent ze alle landen in Europa en Afrika en de Amerikaanse presidenten. Behoorlijk indrukwekkend!

Wanneer Degeneres haar vraagt hoe ze al die informatie kan onthouden, antwoordt Brielle: "Mijn hersenen kunnen dat gewoon".