28% geeft toe een Internet troll te zijn

28% geeft toe een Internet troll te zijn

Achtentwintig procent van de Amerikanen geeft toe deel te nemen aan "kwaadaardige online activiteiten gericht tegen een persoon die ze niet kennen". Dat blijkt uit een enquête  van YouGov waar 1125 volwassenen op antwoordden. Ze lachen ook vreemden uit of maken bewust controversiële opmerkingen om andere gebruikers te ergeren. Nog eens 23% gaf toe dat ze wel eens in een online ruzie met een vreemde verzeild zijn geraakt.

Met andere woorden is een kwart van alle Amerikanen internet trollen - mensen die doelbewust offensieve dingen zeggen om mensen boos te maken of te irriteren.

De meeste van die trollen zijn mannen volgens YouGov en het merendeel daarvan is aan de jongere kant. Twintigers hebben twee keer zoveel kans om deel te nemen aan dergelijk gedrag ten opzichte van mensen van 55 jaar en ouder. Er zijn waarschijnlijk ook trollen die niet eens weten dat ze trollen: 55% gaf toe dat ze nog nooit van de term "internet trol" hadden gehoord.

Zevenenzeventig procent van de ondervraagden beweren dat de anonimiteit op het internet de kans verhoogt dat mensen zullen trollen. Sinds trollen en bedreigingen ernstiger zijn geworden, zijn meer sites overgestapt naar een beleid waarbij hun leden hun echte naam gebruiken om commentaar te posten. Sites als Reddit en Youtube proberen ook trollen te filteren door gebruikers op comments te laten stemmen.

De posts met het meeste likes verschijnen bovenaan, de rest onderin. De beste manier volgens de deelnemers om om te gaan met trollen en hun vervelende gedrag is negeren. Dat was de tactiek van meer dan 37% van de deelnemers.

http://www.youtube.com/watch?v=670if6Etx0o