24-jarige wint zeven miljoen euro met poker

Het 46ste wereldkampioenschap poker in Las Vegas is dit jaar gewonnen door de Amerikaan Joe McKeehen. De 24-jarige jongeman uit Pennsylvania ging naar huis met de hoofdprijs: zeven miljoen euro. Onze landgenoot Pierre Neuville (72) eindigde op de zevende plaats.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

De afgelopen dagen vond het wereldkampioenschap poker plaats in het Rio All-Suite Hotel & Casino in Las Vegas. Negen finalisten streden urenlang om de winst, maar de jongste van de groep, de 24-jarige Joe McKeehen, kaapte de hoofdprijs weg. Die bedroeg dit jaar zeven miljoen euro. McKeehen startte met grote voorsprong en stond zijn leiderpositie niet meer af tijdens de finale. Zijn landgenoten Joshua Beckley en Neil Bluemenfield eindigden op de tweede en derde plaats.

McKeehen bleef gedurende de finale erg kalm, ook toen hij zo goed als zeker was van zijn winst. Zijn ouders daarentegen, waar de jongeman nog bijwoont, reageerden erg emotioneel. “We waren zo bang toen Joe besloot om van poker zijn job te maken. Hij heeft een universitair diploma. maar Joe is iemand die doet wat hij zelf wil, wanneer hij het wil en hoe hij het wil. Hij is altijd zo geweest”, zei de vader van Joe. “Gelukkig leert hij snel en is hij een doorbijter. Hij heeft wiskundig inzicht van zijn moeder en gezond verstand van mij. Dat heeft blijkbaar volstaan.”

Het prestigieuze wereldkampioenschap World Series Of Poker vindt sinds 1970 plaats. Zowel amateurs als professionele pokerspelers mogen deelnemen. Het inschrijvingsgeld bedraagt bijna 10.000 euro. Pierre Neuville uit Knokke eindigde op de zevende plaats. Ondanks maanden voorbereiding werd hij snel uitgeschakeld.

Foto : Twitter / @WynnPoker