23 doden bij aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria

De moslimextremisten van Boko Haram hebben zaterdag 23 mensen omgebracht bij een aanval op een groep mannen die terugkwamen van een begrafenisplechtigheid in een dorp in het noordoosten van Nigeria. Dat melden verschillende bronnen ter plaatse. De terroristen vielen het dorp kort voor de middag, op drie moto's, binnen en openden het vuur op de mannen. De feiten speelden zich af in het district Nganzai, op 90 km van de regionale hoofdstad Maiduguri. In deze regio voert Boko Haram wel vaker aanvallen uit op dorpen: de voorraden van de bewoners worden dan geplunderd en de huizen worden in brand gestoken. De laatste maanden voerden Boko Haram en Iswap, een andere, dissidente groep van moslimextremisten het geweld op burgers en leger verder op.

Donderdag nog werd in dezelfde deelstaat een vluchtelingenkamp aangevallen door leden van Boko Haram. Twee mensen werden gedood en de voedselvoorraad werd geplunderd. Vervolgens vielen ze de militaire basis naast het kamp binnen.

Op tien jaar tijd heeft het conflict meer dan 27.000 mensenlevens geëist. Meer dan 2 miljoen mensen zijn moeten vluchten.

bron: Belga