In 2030 leven we onder water in grote bollen

In 2030 leven we onder water in grote bollen

Op aarde hebben we woestijnen, bossen, bergen en vele andere locaties gekoloniseerd maar we 71% van het aardoppervlak hebben we nog niet leefbaar gemaakt. Daar is Shimizu Corporation van plan verandering in te brengen. Het bedrijf in Tokyo werkt aan een enorme aardbol die zou drijven op zee maar onder water kan als het slecht weer is. De bol zou tot een diepte van 4 kilometer kunnen afdalen en volledig bewoonbaar zijn voor mensen.

Het ontwerp dat in samenwerking met de Universiteit van Tokyo en het Japanse agentschap voor Marine-Earth Science en Technology tot stand kwam, zou een spiraal pad hebben dat negen kilometer verder eindigt in een gebouw op de oceaanbodem.

Hun ontwerp is niet bedoeld voor één maar voor enkele grote globes bekend als Ocean Spirals in de oceanen. De Ocean Spirals kunnen extreme weersomstandigheden zoals aardbevingen, die veel voorkomen in Japan, eenvoudig overleven.

Shimizu beweert dat het verschil in temperatuur en druk tussen het oppervlak en de bodem gebruikt kan worden om energie op te wekken. Elke Ocean Spiral zou ongeveer 25 miljard dollar kosten en de eerste kan klaar zijn tegen 2030.