2019 was derde beste jaar ooit voor het Atomium

2019 was derde beste jaar ooit voor het Atomium

Het Atomium heeft in 2019 liefst 650.000 bezoekers over de vloer gekregen en zo was het afgelopen jaar het derde beste jaar ooit voor het Belgische monument. Enkel in 2006 en 2008, toen het Atomium heropende na de renovatie en bij de 50ste verjaardag, waren de cijfers beter. Er zijn verschillende redenen voor de goede cijfers, volgens het Atomium. Er is de algemene trend dat het beter gaat met Brussel en dat straalt af op het toerisme. Het Tour de France-effect heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Daarnaast zijn de tijdelijke tentoonstellingen van de Brusselse trekpleister ook een succes. Sinds september staat schilder Pieter Bruegel er in de kijker.

Het bezoekerscijfers steeg ten opzichte van 2018 met 13 procent. In de zomermaanden van 2019 noteerde het Atomium zelfs een stijging van 20 procent. Een derde van de bezoekers zijn Belgen en twee derde is van buitenlandse afkomst. De Fransen zijn het talrijkst (20 procent), gevolgd door Duitsland (15 procent) en het Verenigd Koninkrijk (10 procent). Buiten Europa is Amerika het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de Brazilië, India en China.

Tenslotte merken ze bij het Atomium ook een ander positief effect op: de stijging van de online ticketverkoop. En dan vooral van externe platformen, naast de site van het Atomium zelf.

bron: Belga