17-jarige wordt jongste Belgische lijnpiloot ooit

17-jarige wordt jongste Belgische lijnpiloot ooit

Terwijl veel leeftijdsgenoten nog twijfelen over hun toekomst, weet Casper al heel lang dat hij piloot zou worden. De jongen komt uit het Oost-Vlaamse dorp Steenhuize, een deelgemeente van Herzele. Op zijn zestiende begon hij aan zijn studie aan het Ostend Air College en daarmee was Casper ook de jongste student ooit van het opleidingscentrum.

Passie

"We hebben familie in Ierland en elke keer dat we het vliegtuig namen, raakte ik meer gepassioneerd door vliegen", vertelt Casper aan Het Laatste Nieuws. Toen de tiener veertien was, zat hij in een modelvliegtuigclub. Ook dan had hij net de minimumleeftijd en begon hij met zweefvliegen. "Ik had het vierde leerjaar al overgeslagen en om zo snel mogelijk aan m'n opleiding te beginnen, heb ik het vijfde en zesde middelbaar gecombineerd."

Als alles goed verloopt, krijgt Casper (foto links) op zijn verjaardag zijn licentie. "Volgens de European Aviation Safety Agency moet je minstens achttien zijn. Ik wou al veel eerder met mijn studie beginnen, maar dat kon wettelijk gezien dus niet."