15.000 supporters verwacht op Gents Buffalo-feest

15.000 supporters verwacht op Gents Buffalo-feest

De Gentse politie verwacht woensdag 15.000 supporters op het Sint-Pietersplein, waar de bekerfinale op groot scherm wordt uitgezonden. Vuurwerk en rugzakken zijn verboden en er worden bijkomende agenten ingezet. Burgemeester Mathias De Clercq vertrekt 's ochtends met het schepencollege om de match in Brussel bij te wonen. De politie zet woensdag bijkomende manschappen in om de veiligheid op het Gentse Sint-Pietersplein te garanderen. Wie het plein wil betreden mag zich verwachten aan een fouille door een steward. Op het plein zijn ook een aantal restricties van kracht.

Zo is het verboden om grote rugzakken en tassen mee te nemen. Ook truitjes, vlaggen of sjaals die naar andere voetbalclubs verwijzen zijn niet welkom. "We wensen een goede sfeer te behouden en de kans op incidenten te beperken", aldus de politie.

Burgemeester Mathias De Clercq vertrekt woensdagvoormiddag aan de Gentse Ghelamco Arena om de match bij te wonen. Het voltallige schepencollege is uitgenodigd maar de schepenen van sp.a zullen niet meereizen omwille van de 1 mei-viering. Zij volgen de match in Gent.

bron: Belga