15-jarige 'Deez Nuts' haalt 9% in peilingen VS

Een 15-jarige Amerikaanse tiener is erin geslaagd de meest succesvolle onafhankelijke presidentskandidaat sinds lange tijd te zijn in de peilingen. En dat met de naam 'Deez Nuts'. 
door
Eldrid
Leestijd 1 min.

Brady Olsen, een scholier uit de staat Iowa, gaf zich op om in de peilingen te worden opgenomen. In drie staten haalde hij verrassende resultaten, aangezien hij niet echt deelneemt aan de race naar het Witte Huis, en ook niet bij een van de twee grote partijen hoort.

'Deez Nuts' - de titel van een nummer van Dr. Dre - scoorde 9% in North Carolina, 8% in Minnesota en 7% in Iowa. Volgens experts is hij de meest succesvolle onafhankelijke presidentskandidaat in twintig jaar.

Voor de verkiezingen van 2016 hebben 585 kandidaten zich geregistreerd. Velen hebben obscure namen en doen vooral mee voor de grap. Zo zijn daar Sydneys Voluptuous Buttocks (onafhankelijk), President Emperor Caesar (Democraat), Buddy The Cat (Democraat), Bailey D. Dog (onafhankelijk) en Buddy The Elf. Geen van wist echter ooit kiezers achter zich te verzamelen in de polls.

De kans dat Deez Nuts ook het Witte Huis zal betrekken, is onbestaande. De president van de VS moet immers minstens 35 jaar oud zijn.