15-jarig meisje meegesleurd door trein terwijl ze selfie nam

15-jarig meisje meegesleurd door trein terwijl ze selfie nam

Karina Baymukhambetova stond samen met een vriend op een treinspoor in Orsk, Rusland. De jongen zag een goederentrein aankomen en riep naar het meisje om van het spoor te gaan. De 15-jarige Karina reageerde met de woorden: “Wees voor niets bang in het leven”. De treinbestuurder trok nog aan de noodrem en waarschuwde het meisje door veelvuldig te toeteren, maar tevergeefs.

Ontroostbaar

Haar vrienden en familie zijn kapot van het verdriet. “We herinneren, we hebben lief, we treuren”, schreef een vriendin van Karina, Anastasia Meshkova. Ook familievriendin Lena Dzyuba betuigde haar deelneming. “Zoveel verdriet. Mijn hart brak toen ik haar moeder zag wenen. Verschrikkelijk”, klonk het.

Gedachten ook bij treinbestuurder

Maar er ging ook bijzondere aandacht naar de treinbestuurder, die machteloos moest toekijken hoe het drama voor zich afspeelde. “Je kan je niet inbeelden wat voor een trauma dat is voor de treinbestuurder. Hij neemt deze nachtmerrie nog jarenlang met zich mee. Twintig jaar geleden zag ik een 17-jarige persoon zelfmoord plegen voor mijn trein. Ik zie het nog steeds voor me. Die angst verdwijnt nooit. Denk ook even aan de treinbestuurder en de mensen die alles achteraf moeten opkuisen”, schreef iemand.

Kinderen in het oog houden

Kinderen moeten zich meer bewust worden van de gevaren op treinsporen. De afgelopen maanden verloren in Rusland twee 14-jarigen nog het leven toen ze geëlektrocuteerd werden op de sporen. “Kinderen moeten ‘nee' kunnen zeggen tegen levensgevaarlijke situaties. Het is hen moeilijk aan te leren, maar het is noodzakelijk. Ouders moeten ook weten waar en met wie hun kinderen uithangen. Ze moeten het leven en de gezondheid van hun kinderen beschermen”, reageerde Elena Zaporozhskaya, sociaal beleidsdirecteur van Orsk.

Facebook / Karina Baymukhambetova