14 vreemde eetgewoontes wereldwijd

14 vreemde eetgewoontes wereldwijd

Eetgewoontes verschillen van land tot land. Wat in Europa onbeleefd is, is wel beleefd in Tanzania. Dit zijn de 14 vreemdste do's en don' t's aan tafel.

 

China

1) Lange noedels symboliseren een lang leven in China. Je noedels snijden zou gelijk zijn aan het verkorten van je leven.

2) Het is absoluut not done om met je eetstokjes naar iemand te wijzen als je aan tafel zit.

3) Een vis mag je nooit omdraaien in je bord, wanneer je dat wel doet dan ontneem je jezelf geluk. Deze gewoonte is ontstaan toen een visser zijn vis niet omdraaide omdat hij dacht dat zijn boot daardoor zou kapseizen.

 

Japan

4) In Japan is het onbeleefd om eten door te geven met eetstokjes. Dat komt omdat stokjes ook gebruikt worden om beenderen door te geven na de crematie op een begrafenis. Dezelfde beweging gebruiken aan de eettafel is oneerbiedig.

5) Eetstokjes hebben ook nog een andere functie tijdens het rouwen. Je eetstokjes rechtop in je rijst zetten betekent dat je de doden eert. Dit gebaar mag je alleen doen bij iemand thuis want het is heel onbeleefd om dit op restaurant te doen. De Japanners, maar ook de Koreanen en Chinezen, geloven dat je de eigenaar van het restaurant vervloekt wanneer je dit toch doet.

 

Verenigd Koninkrijk

6) In het Verenigd Koninkrijk moet je je soepkom altijd weg van je kantelen wanneer je soep eet. In de Verenigde Staten behoort dit ook tot de etiquette.

 

Korea

7) Als teken van respect mag je niet beginnen eten tot de oudste persoon aan tafel is begonnen met eten.

 

Chili

8) Wanneer je door Zuid-Amerika reist moet je weten dat Chilenen niks met hun handen eten. Zelfs pizza eten ze met bestek.

 

Verenigde Staten

9) In Beech Grove, in de staat Indiana, is het illegaal om watermeloen te eten in het park. De wet kwam er nadat de vuilnisbakken zo propvol zaten en het park in een rommelboel veranderde.

10) In Gainesville, Georgia, is het dan weer verplicht om kip te eten met je blote handen.

 

Italië

11) Wanneer je in Italië extra kaas vraagt dan beledig je de chef en trek je – wellicht onbewust- zijn of haar kooktalent in twijfel.

 

Tanzania

12) In Europa is het beleefd om op tijd te komen, maar in Tanzania is dat anders. Daar ben je pas beleefd als je 15 of 20 minuten te laat komt.

 

Rusland

13) Wanneer je in Rusland een fles Wodka leegdrinkt, dan moét je de fles daarna op de grond plaatsen. De Russen geloven dat een lege fles op tafel ongeluk brengt.

14) Je mag nooit eten van het bestek likken waarmee je je eten snijdt, de Russen vinden dit heel onbeleefd.