14-jarige ondernemer heeft miljoenenbedrijf

14-jarige ondernemer heeft miljoenenbedrijf

De Amerikaanse pretparkgroep Six Flags bestelde al 100 automaten. RecMed, het bedrijf van de jonge ondernemer, kan ook op interesse van andere bedrijven rekenen.

De inspiratie voor de automaten haalde de zakenman uit zijn baseballverleden. “Telkens wanneer iemand gewond raakte, merkte ik dat de ouders zelfs geen simpel verband konden vinden voor hun zoon. Ik wilde daar dus iets op vinden”, vertelt Rosenthal aan CNN. Het idee ontstond in 2014 na een schoolcursus voor jonge ondernemers.

“Ik begon met het verkopen van EHBO-materiaal op zwemwedstrijden. Ik merkte toen hoeveel het zou kosten om iemand te betalen die vele uren op een toernooi blijft zitten met dat materiaal. Dat wilde ik vermijden. Zo kwam ik terecht bij de verkoopautomaat”, legt de knaap uit.

“Sommige volwassenen nemen me ook niet altijd even serieus, maar voor minder dan 50 miljoen euro verkoopt ik RecMed niet. Ik heb zelfs al een tweede idee, maar daar kunnen we nog niet over praten”, glimlacht Rosenthal, wiens ouders ook in de medische sector zitten.

Klanten kunnen EHBO-pakketjes aanschaffen die in prijs variëren tussen 5 en 18 euro. De apparaten kunnen geplaatst worden bij stranden, stadions, speeltuinen en andere plaatsen waar kinderen samenkomen en kosten ruim 4.800 euro per stuk.