137.000 mensen bezochten Nelson Mandelaplein in Kortrijk tijdens De Warmste Week

137.000 mensen bezochten Nelson Mandelaplein in Kortrijk tijdens De Warmste Week

De voorbije week hebben 137.000 mensen een bezoek gebracht aan het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, het kloppende hart van De Warmste Week van Studio Brussel. Een week lang was muziek de rode draad van het evenement. Voor De Warmste Week maakte Studio Brussel 7 dagen lang 24 uur per dag radio in Kortrijk. Dj's Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaiden er een week lang verzoekplaten voor het goede doel. Op die manier bedankte de radiozender iedereen die zich heeft ingezet voor De Warmste Week met muziek.

De afgelopen week bezochten 137.000 unieke bezoekers het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Ze vertelden er voor welk goed doel zij alles gegeven hebben. Volgens Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, was het "een historische week" voor de stad. "We hebben nog nooit zoveel mensen over de vloer gehad. Er waren nooit zo veel acties van verenigingen, handelaars en bedrijven. Dat wij de muziekstad bij uitstek zijn, heeft heel Vlaanderen kunnen horen", aldus Van Quickenborne.

Op kerstavond om 17 uur eindigde De Warmste Week voor Studio Brussel. Aansluitend start de slotshow met Karl Vannieuwkerke, live op Eén. Iets voor 18 uur maakt Vannieuwkerke bekend hoeveel uren vrijwilligerswerk en hoeveel euro De Warmste Week 2019, gesteund en gedragen door alle VRT-netten, in totaal heeft opgebracht. Meer dan 120 bands en artiesten speelden live op het Nelson Mandelaplein of als verrassing voor actievoerders en vrijwilligers. Er stonden 61 artiesten op de Stage en in Depart.

bron: Belga