11.11.11 viert morgen vijftigste verjaardag in Brussel

11.11.11 bestaat vijftig jaar en viert dat morgen in de Hallen van Schaarbeek in Brussel. Op het programma staan inspiratie, muziek en fun, zo meldt de ngo. Volgens directeur Bogdan Vanden Berghe heeft 11.11.11 ertoe bijgedragen dat de armoede de afgelopen jaren spectaculair gedaald is. "Tegelijkertijd zijn we in die jaren geëvolueerd van een liefdadigheids- naar een rechtvaardigheidsorganisatie met een veel bredere agenda dan alleen maar hulp."

De voorbije 50 jaar hebben volgens Vanden Berghe aangetoond dat 11.11.11 op een grote achterban kan rekenen. "Daar ben ik ontzettend fier op. We mobiliseerden tienduizenden mensen voor complexe thema's als het klimaat en de millenniumdoelstellingen, zoals bij Sing for The Climate en de Wachtnacht. Dit bewijst dat mensen wakker liggen van internationale uitdagingen."

In de toekomst wil 11.11.11 zich nog veel meer richten op "de verliezers van de globalisering", zowel hier als in het zuiden. Om ongelijkheid te verminderen wil 11.11.11 zich uitspreken "over meer dan onze traditionele thema's". Naast het bieden van hulp of pleiten voor evidente zaken als toegang tot beter onderwijs of betere gezondheid, vormen thema's als rechtvaardige fiscaliteit of sociale bescherming de toekomstige agenda voor ontwikkelingssamenwerking en 11.11.11.

bron: Belga