100-jarige vrouw naait 1000 jurken voor kinderen in nood

100-jarige vrouw naait 1000 jurken voor kinderen in nood

Zoals het spreekwoord luidt: kwaliteit is belangrijk, niet kwantiteit. Maar deze geweldige naaister toont dat beide ook kan. Lillian Weber vierde onlangs haar 100ste verjaardag, maar dat is niet haar enige mijlpaal in haar leven. De vrouw naaide al meer dan 1000 jurken voor kinderen in nood.

Sinds 2011 maakt de 100-jarige vrouw handgemaakte kleding voor Little Dresses for Africa, een non-profit organisatie die al meer dan 3 miljoen jurken verzond naar jonge meisjes in 47 Afrikaanse landen en 31 andere.

Weber heeft bijna elke dag een nieuwe jurk gemaakt. Vorig jaar beloofde ze om tegen haar 100ste verjaardag op 6 mei 1000 kledingstukken te maken. Vorige maand bleek dat Weber er 1051 wist te ontwerpen.

"Ze personaliseert alle jurken," zei Linda, de dochter van Weber. "Ze vindt een jurk op zich niet goed genoeg. Ze maakt altijd iets speciaals aan de voorzijde zodat de jurk bijzonder wordt."

"Er is geen leeftijdsgrens voor dit. Iemand die 100 jaar oud is en zo'n positieve en inspirerende boodschap geeft, is echt wonderbaarlijk," zei Rachel O'Neill, oprichter van Little Dresses for Africa. "Ze heeft echt levens gered met die jurken."