10-jarige meisje krijgt een beurs voor professionals om Parijs onder handen te nemen

10-jarige meisje krijgt een beurs voor professionals om Parijs onder handen te nemen

Kat Borlongan deelde op Facebook het verhaal van Eva, een 10-jarige meisje met een plan voor Parijs. "De Parijse straten zijn droevig. Ik wil een robot bouwen die ze opnieuw vrolijk maakt. Momenteel ben ik aan het leren hoe ik een Thymio-robot kan programmeren, maar ik heb problemen om alles juist te laten werken. Ik wil deel uitmaken van jullie programma, zodat de mentors me kunnen helpen", stuurde ze naar Borlongan.

Eva zat aan het juiste adres, want Borlongan is de oprichter van Five by Five. Dat agentschap organiseert deze zomer een fellowship van twee weken in Parijs, waarbij jonge innovators een beurs krijgen bovenop toegang tot allerlei middelen en experts om problemen in de metropool aan te pakken. Datawetenschappers, hardwarespecialisten, industriële ontwerpers ... allerlei experten konden solliciteren naar een plekje, ongeacht de leeftijd.

Via haar open brief op Facebook, gaf Borlongan aan dat Eva deel zal uitmaken van groep. De oprichter van Five by Five was geïnspireerd door het idee van de Franse jongedame om de straten opnieuw vrolijk te maken door het gebruik van robots. Bovendien hoopt ze dat Eva meisje over de hele wereld zal inspireren, niet enkel om zich in te laten met techniek maar ook om dapper te zijn, om hulp te vragen en om op zoek te gaan naar verschillende manieren om bij te leren en te groeien. Daarnaast heeft ze ook geregeld dat de directeur van roboticabedrijf Thymio Eva met raad en daad zal bijstaan.

Als de straten van Parijs er binnenkort vrolijker uitzien, is het waarschijnlijk een jonge vrouw die daarvoor verantwoordelijk is.

Eva aan de slag met haar robot:

https://www.youtube.com/watch?v=RjXi93Wiq2w

Archiefbeeld Pixabay