10 innovatieve uitvinders die in hun garage begonnen

10 innovatieve uitvinders die in hun garage begonnen

Er is één ding dat uitvinders, muzikanten, ondernemers en visionaire mensen samenbrengt: de wens om te slagen. Voor velen betekent het dat ze eenvoudig moeten beginnen. Voor deze pioniers in hun gebied begon het allemaal in een garage.

1. Apple

Apple is momenteel één van de meest waardevolle technologiebedrijven in de wereld en het begon allemaal in de garage van de ouders van Steve Jobs. In 1976 palmden Jobs en Steve Wozniak de garage volledig in en bouwden 50 computers met de hand in 30 dagen. Sindsdien is Apple niet meer te stoppen.

2. The Beatles

Voor hij in The Beatles zat, speelde John Lennon in The Quarrymen samen met een hoop vrienden van school. Maar wanneer één van de ouders van de bandleden het 'lawaai' niet meer kon verdragen, moest de toekomstige wereldster gaan repeteren in een schuilkelder.

3. Amazon

Amazon is de grootste winkel op het internet, tegenwoordig kan je er echt alles kopen. Maar Jeff Bezos begon met een online boekenwinkel in zijn garage in 1994. Het zou tot juli 1995 duren voor hij zijn eerste boek verkocht vanuit zijn garage.

4. Microsoft

In 1975 werkten Bill Gates en Paul Allen aan hun eerste besturingssysteem in een garage. Ze verkochten de licentie aan IBM voor 80.000 dollar en Microsoft echt van start gaan. Later vonden ze Windows uit, het besturingssysteem dat de markt nog altijd domineert.

5. The Ramones

Toen The Ramones begonnen in 1974, hadden John Cummings en Thomas Erdelyi al eerder in garages gerepeteerd. Tegen het laatste jaar van The Ramones zouden deze garagemuzikanten het volledige punkgenre vernieuwd hebben.

6. Mattel

In 1945 besloten de pasgetrouwde Ruth en Eliot Handler om een zaakje te beginnen vanuit hun garage. Wat uiteindelijk de speelgoedgigant achter Barbie zou worden, begon als een producent van fotokaders. Met de materialen die overbleven, creëerden de Handlers ze poppenhuisjes. Hun eerste speelgoed dat echt populair was, was een kleine ukelele.

7. Disney

In 1923 gingen Roy en Walt Disney bij hun oom wonen. Ze toverden de garage van hun oom om in de allereerste Disneystudio, waar ze werkten aan een deel van Alice in Wonderland. Vandaag de dag is Disney het mediabedrijf dat het meeste opbrengt op heel de wereld.

8. Google

De zoekrobot en internetgigant kende ook een eenvoudige start. Terwijl Larry Page en Sergey Brin studeerden op Stanford, werkten ze in de zomer van 1998 in deze garage aan Google. Het project begon al snel te wegen op hun schoolwerk en Page en Brin probeerden Google te verkopen aan Excite voor 1 miljoen Dollar.  Bij Excite balen ze waarschijnlijk nu nog.

9. Lotus

In 1984 bouwde Anthony Colin Bruce Chapman de eerste racewagens van Lotus in deze kleine garage van zijn ouders. Het is niet misschien niet zo vreemd dat een auto in een garage wordt gemaakt, maar na deze eenvoudige start is Lotus ondertussen de leidende producent van sport- en racewagens in het Verenigd Koninkrijk.

10. Nike

Voor de oprichters van Nike zou een garage een grote luxe zijn geweest want zelfs dat hadden ze niet. Wanneer Philip Knight en Bill Bowerman begonnen met het verkopen van sportschoenen deden ze dat vanuit de koffer van hun auto.