Kriebelt het om te ondernemen? Win tot 100.000 euro met je ondernemingsplan!

Kriebelt het om te ondernemen? Win tot 100.000 euro met je ondernemingsplan!

“We willen met deze wedstrijd het belang van een goed ondernemingsplan benadrukken. Er zijn in Vlaanderen veel goede ideeën, maar door een doordacht ondernemingsplan, verhoog je je slaagkansen. Ik vergelijk zo'n plan graag met de checklist van een vliegtuig. Net zoals een piloot die voor hij opstijgt een hele lijst met checks moet afwerken, moet de ondernemer in spe opvolgen dat hij of zij alles heeft gedaan om de onderneming op te starten en zo veilig mogelijk de eerste periode door te komen. Het ondernemingsplan is eigenlijk de gps van de organisatie”, vertelt Philip Peeters, directeur van Bizidee.

Acht stappen

Hoe moet zo'n ondernemingsplan er dan precies uitzien? “Voor je je onderneming opstart, moet je nadenken over acht onderwerpen en die vervolgens in je plan opnemen: samenvatting, bedrijfsstrategie, marktaanpak, managementteam, marketingplan (inclusief SWOT), financieel plan, implementatieplan en eventuele risico's. Doorheen het jaar geeft Bizidee sessies om startende ondernemers te helpen met hun ondernemingsplan, maar voor deze wedstrijd moet het plan klaar zijn.”

“Het ondernemingsplan is de gps van de organisatie”

Ondernemers kunnen zich inschrijven voor twee categorieën: ‘small' voor projecten met lokale ambities en ‘large' voor ondernemingen die snel kunnen groeien. De winnaars in beide categorieën winnen onder andere een cashprijs, begeleiding van KPMG en een campagne in Metro. “Die publiciteit is heel belangrijk, zo krijgen de ondernemingen bekendheid bij het grote publiek. Niet alleen de winnaars vallen trouwens in de prijzen. De laureaten nemen we mee op businesstrip naar Londen of Amsterdam.”

Schrijf je tot 4 november in op www.bizidee.be