Deelnemen aan klinische studies: een andere manier om je medemens te helpen!

Deelnemen aan klinische studies: een andere manier om je medemens te helpen!

het kader van onze reeks artikels over de Pfizer Clinical Research Unit (PCRU) in Brussel, en in aanloop naar de eindejaarsfeesten, zetten we het maatschappelijk belang van deze lessen in vrijgevigheid door particulieren in de kijker. Want net als bloed geven, kan ook tijd geven levens redden.

Eén ding is zeker: 2020 zullen we niet snel vergeten! Dit jaar is letterlijk gebrandmerkt

door de COVID-19-pandemie. Gelukkig hebben farmaceutische bedrijven alles op alles gezet om een vaccin te vinden om de wereldbevolking te beschermen. Onder hen ook

het Amerikaanse Pfizer, dat één van zijn twee klinische onderzoekseenheden in Brussel heeft, op de Erasmus-campus. Al bijna dertig jaar voert deze unit studies uit die bijdragen aan de ontwikkeling van geneesmiddelen. De Brusselse PCRU schat dat het tot nu toe meer dan 500 klinische studies heeft uitgevoerd met meer dan 11.000 deelnemers.

NIET ENKEL VOOR HET GELD

Eén van de motivaties van de mannen en vrouwen die deelnemen aan de klinische

studies van de Pfizer Clinical Research Unit is natuurlijk de financiële vergoeding

van gemiddeld 184 euro per dag. Anderen nemen deel om het onderzoek te bevorderen

of hun vrije tijd nuttig te besteden. Door hun tijd te schenken, dragen ze bij aan de ontwikkeling van betere behandelingen voor patiënten. Ze kunnen kiezen aan welke studie ze deelnemen in functie van de duur. Het aantal dagen en nachten die je doorbrengt in de unit varieert namelijk. Terwijl we terugblikken op de afgelopen twaalf maanden en goede voornemens voor het nieuwe jaar maken, is deelnemen aan een klinische studie voor sommigen een daad van burgerzin en oprecht altruïsme.

Hoe doe je mee aan een klinische studie?

Wil je deelnemen aan een klinische studie en de geneeskunde vooruithelpen? Bel het

gratis nummer 0800/13.13.8 of ga naar www.brusselscru.com/nl. De financiële compensatie hangt af van verschillende factoren, waaronder de duur van het verblijf in de eenheid in Brussel. Ze bedraagt gemiddeld € 184 per dag en wordt beschouwd als een onderzoekspremie (niet belastbaar). Ook de vervoerkosten worden betaald. Om deel te nemen moet je 18 jaar zijn en voldoen aan een reeks criteria die variëren in functie van de klinische studie. Momenteel zoekt de Pfizer Clinical Research Unit gezonde mannen tussen 18 en 55 jaar, vrouwen zonder zwangerschapspotentieel, mensen met overgewicht, Chinese en Japanse proefpersonen, patiënten met niet-alcoholische leversteatose (ook bekend als «leververvetting»), sikkelcelziekte, artrose, leverfalen en diabetes.

Meer weten?

Lees onze vorige artikels over klinische studies: nl.metrotime.be/Pfizer