SPOT ON. Tristan: «Ik hoop dat één van mijn nummers gebruikt wordt in ‘Temptation Island’»

SPOT ON. Tristan: «Ik hoop dat één van mijn nummers gebruikt wordt in ‘Temptation Island’»
Foto A. Popelier

Wie is Tristan?

Isolde Van den Bulcke: «Altijd al benieuwd geweest naar hoe een theekransje met Ravel, Death Grips en Kate Bush zou kunnen klinken?» (lacht)

Beschrijf de origin story van je muzikale project.

«Oorspronkelijk werkte ik samen met beatmakers, maar ik voelde al snel dat ik nooit onder woorden kon brengen waar ik muzikaal naar op zoek was. Dus ben ik zelf beginnen te producen, en is zo de muzikale baby Tristan geboren. Het was erg bevrijdend om de touwtjes in handen te nemen en een eigen muzikaal landschap te creëren.»

Hoe onderscheid je je van de grijze massa?

«Ik probeer de uitersten van mijn muzikaal smaakpalet te versmelten. Zo krijg je een bizarre cocktail van elektronica, jazz, klassiek en filmmuziek, wat uitmondt in een soort schizofrene pop.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

«Björk, Caroline Polachek, Linda Perhacs.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zou jij aanvragen bij je aankomst daarboven?

«Oneohtrix Point Never met ‘R Plus Seven’. Hij is de muzikale crush voor de rest van mijn leven.»

Wat is je grootste muzikale ambitie?

«Ik hoop nog veel muziek voor films te schrijven, een plaat op te nemen met producer Daniel Lopatin en dat een van mijn nummers gebruikt wordt in ‘Temptation Island’.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Gert, Jens, Ralph, Vik, Noah, Frederik, Uwe, Willem, Zoob, Beau, Jolien, Mietje, Ushi, Pello, Laure, Tobi, Nikol, Mazzel, mama, papa. Oneindig veel liefde.»

‘Wellif’ is nu uit bij [PIAS]. Deze vrijdag stelt Tristan haar debuutplaat voor in de Ancienne Belgique in Brussel.