Metro Photo Challenge 2017

Recordaantal Belgische deelnames, zes deelnemers stoten door naar de finale!

Van 20 september tot 24 november daagde Metro, samen met partner Canon, zowel amateur- als professionele fotografen uit voor één van de grootste fotowedstrijden ter wereld: de Metro Photo Challenge 2017.Dit jaar konden de fotografen naar hartenlust plaatjes schieten voor de volgende categorieën: My Country: Places, Experiences of Colors. Talrijke deelnemers deelden de mooiste facetten van hun land, en ze waren met veel.

In België werden er 33.827 foto’s ingezonden door 19.264 fotografen, een recordaantal deelnemers sinds de start. Daarmee verovert België de eerste plaats in de internationale ranglijst, vóór landen als Brazilië, Nederland, Italië… Een mooie prestatie van Metro België en haar communicatiekanalen!

Eerste plaats voor België

De Belgische jury heeft uit al die foto’s drie laureaten geselecteerd. Op basis van het aantal publieksstemmen kwamen nog eens drie winnaars uit de bus.De zes Belgische finalisten ontvangen elk een camera EOS 200D van Canon en stoten door naar de internationale finale van de Metro Photo Challenge. De drie internationale finalisten zullen bekend gemaakt worden op 15 december en krijgen een onvergetelijke fotoreis naar IJsland cadeau.

Groot succes

Op internationaal niveau namen er 50.000 fotografen deel die 132.000 foto’s instuurden. De wedstrijdpagina ontving bijna 500.000 bezoekers en registreerde niet minder dan 3,4 miljoen pageviews. In totaal werd er 216.000 keer gestemd. De Metro Photo Challenge 2017 was een groot succes!

Het Metro-team wil de winnaars van harte feliciteren en duimt mee voor de internationale finale.

Ontdek de winnende foto’s