Zo voorkom je spoilers van 'Game of Thrones'

Zo voorkom je spoilers van 'Game of Thrones'

Voor fervente fans van de populaire HBO-serie is het een nachtmerrie: eerst maandenlang uitkijken naar het nieuwe seizoen van 'Game of Thrones', om vervolgens op sociale media een heleboel spoilers tegen te komen. Je kan jezelf natuurlijk opsluiten in je kamer en Twitter en Facebook afzweren, maar gelukkig bestaan er ook andere creatieve oplossingen om alle spoilers te vermijden.

Three easy steps to avoid Game of Thrones spoilershttps://t.co/XXFnDEWfPT pic.twitter.com/YXMrHGeTPI

— The Poke (@ThePoke) 25 april 2016

1. Facebook en andere sites

Wie een spoilervrij leventje wil leiden, heeft de keuze tussen een heleboel extenties. Voor Chrome bestaat er GameofSpoils. Deze extensie scant pagina's op Facebook, Twitter, Reddit en Google News. Als ie verdachte trefwoorden gevonden heeft, wordt het bericht geblokkeerd. In ruil krijg je citaten te zien uit de serie. Wie Firefox gebruikt, kan beroep doen op de plugin ProCon.

2. Twitter

Vooral op Twitter wordt er duchtig gestrooid met belangrijke ontknopingen. Gelukkig kan je in de app de mute-functie gebruiken. Daarmee kan je woorden en hashtags voor minstens 24 uur negeren. Hoe je deze functie activeert? Via de instellingen kan je klikken op 'genegeerde woorden'. Hier kan je vervolgens de woorden kiezen die moeten gefilterd worden. Hierbij geldt de regel: hoe meer combinaties je verzint, des te minder kans op spoilers. Typ dus niet alleen 'game of thrones', maar ook 'gameofthrones', 'got', 'jonsnow' of 'stark'.

3. YouTube

Het zijn niet de YouTube-filmpjes die spoilers bevatten, maar wel de reacties onder de video. Niet door de berichten scrollen is natuurlijk een optie, maar wie geen risico wil nemen kan de Chrome-extensie No YouTube Comments installeren. Bij Firefox schakelt YouTube Comment Snob bepaalde reacties uit.