Makers van 'Game of Thrones' plannen nieuwe serie

Makers van 'Game of Thrones' plannen nieuwe serie

Het verhaal speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin de zuidelijke staten zich succesvol hebben afgescheiden van de VS en de slavernij nooit is afgeschaft. De hoofdpersonages zijn strijders, slaven, politici en journalisten uit beide kampen.

"We wilden eerst een speelfilm maken", zeggen Benioff en Weiss. "Maar onze ervaring met ‘Game of Thrones' heeft ons overtuigd dat het televisieformat van HBO de perfecte gelegenheid biedt om dit verhaal te vertellen." Wanneer de serie te zien is en wie erin meespeelt, is nog niet bekend.

"Aanstootgevend"

Twitter reageert verdeeld na de aankondiging van 'Confederate'. Zowel de Amerikaanse burgeroorglog als de slavernij zijn vandaag nog gevoelige onderwerpen. Onder meer de bekende zwarte schrijfster Roxane Gay was niet te spreken over de nieuwe reeks. "Het is vermoeiend én aanstootgevend om te bedenken hoeveel mensen bij HBO 'ja' zeiden tegen twee blanke mannen en hun serie over slavernij", tweette ze. 

It is exhausting to think of how many people at @HBO said yes to letting two white men envision modern day slavery. And offensive. https://t.co/xsxWJ6FHUv

— roxane gay (@rgay) 19 juli 2017

De zender pareerde de kritiek door te stellen dat het schrijverskoppel van de serie, Nichelle Tramble Spellman en Malcolm Spellman, beiden Afro-Amerikanen zijn. Wanneer de serie te zien is en wie erin meespeelt is nog niet bekend.