Jimmy Kimmel mag Oscars nog een keer presenteren

Jimmy Kimmel mag Oscars nog een keer presenteren

"Dankjewel om me weer te vragen om het spektakel in goede banen te leiden", reageert talkshow-presentator Jimmy Kimmel op Twitter. "Ik neem aan dat ik de juiste enveloppe heb geopend." Hij verwijst daarmee naar het fiasco van dit jaar, waarbij ‘La La Land' verkeerdelijk werd uitgeroepen tot beste film. Uiteindelijk ging 'Moonlight' lopen met het beeldje.

Thanks to @TheAcademy for asking me to host The #Oscars again (assuming I opened the right envelope)

— Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) 16 mei 2017

De komiek had destijds overigens niets te maken de vergissing. Medewerkers van het consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers hadden de enveloppen per abuis verwisseld. De organisatie was wel tevreden met de presentatiekunsten van Kimmel en besloot hem opnieuw vast te leggen.

Feesteditie

Het is de eerste keer sinds de jaren 90 dat iemand de ceremonie rond de filmprijzen twee jaar op rij mag presenteren. In 1997 en 1998 ging die eer naar Billy Crystal. Vorige jaren werden de Oscars onder meer gemodereerd door komiek Chris Rock, acteurs Neil Patrick Harris en Billy Crystal en de talkshow-gastvrouw Ellen DeGeneres. Het geldt een van de meest begerenswaardige en moeilijkste jobs in de branche.

Het gaat om de negentigste uitreiking van de filmprijzen. De feesteditie zal plaatsvinden op 4 maart 2018.