Jenny uit 'Thuis' stapt over naar 'Familie'

Jenny uit 'Thuis' stapt over naar 'Familie'

Maar liefst 21 jaar heeft Janine Bischops de rol van de sympathieke Jenny Verbeeck in 'Thuis' gespeeld. Maar vorig jaar besliste ze om uit de serie te stappen omdat ze niet tevreden was met de almaar kleinere rol die haar werd toebedeeld.

Lang is de actrice niet van het tv-scherm verdwenen, want ze heeft een gastrol versierd in 'Familie'. Bischops zal in de huid kruipen van Brigitte De Wulf, de moeder van Lars (Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen) De Wulf. Volgens de makers van de populaire reeks zal haar komst meteen bijzonder veel stof doen opwaaien.

In tegenstelling tot haar volkse personage in 'Thuis', geeft Janine Bischops deze keer gestalte aan een eerder koele en afstandelijke vrouw. De goede levensstandaard van haar gezin intact houden, was voor Brigitte altijd absolute prioriteit. Zelfs al ging dat ten koste van de band met haar kinderen Lars en Amélie. Falen of zich emotioneel opstellen was nooit een optie. Dat de komst van Brigitte kort, maar bijzonder krachtig zal zijn, staat vast.

"Ik voel me als Neymar"

“Toen TvBastards - de makers van 'Familie' - me vroeg om de rol van Brigitte te spelen, heb ik geen moment getwijfeld”, zegt Janine Bischops. “De uitdaging is groot om opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere. De rol van Brigitte is er één die over de tong zal gaan. Ze is geen hartelijke, volkse vrouw zoals Jenny was. Bovendien mag ik bij mijn komst in 'Familie' meteen een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende personages. Spannend!”

Janine Bischops wordt eind september verwelkomd op de set van 'Familie'. Op dinsdag 21 november 2017 maken de kijkers voor het eerst kennis met haar personage.