Jamie Foxx presenteert benefiet voor Harvey

Jamie Foxx presenteert benefiet voor Harvey

De inzamelingsactie wordt op drie verschillende locaties georganiseerd: Los Angeles, New York en Nashville. de ‘Django Unchained'-acteur zal de show presenteren vanuit LA, samen met Hillary Duff. De 29-jarige blondine komt bovendien oorspronkelijk uit Houston, de miljoenenstad die het zwaarst getroffen is door de storm.

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) on

Voor New York is talkshowhost Michael Strahan gestrikt, die eventueel de hulp krijgt van Kelly Rowland. Ook dit duo komt uit Houston. Nashville wordt dan weer bemand door Reese Witherspoon en Blake Shelton. De benefiet zal een uur duren en wordt door alle grote Amerikaanse zenders uitgezonden.

Sterren springen in de bres

Nu de schade van orkaan Harvey in alle hevigheid duidelijk wordt, doneren sterren massaal  geld om de slachtoffers te helpen. Zo deed de Amerikaanse acteur Kevin Hart een oproep aan zijn collega's om 25.000 dollar (21.000 euro) te storten. Onder meer Dwayne Johnson, Nicki Minaj en Jennifer Lopez volgden zijn voorbeeld. Ook Chris Brown, Ellen DeGeneres en Kim Kardashian en co toonden zich van hun meest vrijgevige kant. En ook Sandra Bullock en Leonardo DiCaprio trokken de portemonne. Zij doneerden elks maar liefst een miljoen dollar (842.000 euro).