Hackers stelen nieuwe film van Disney en eisen losgeld

Hackers stelen nieuwe film van Disney en eisen losgeld

De hackers eisen een enorm bedrag, dat Disney in bitcoins moet betalen. Doet de mediagigant dat niet, dreigen ze de film stukje bij beetje online te zetten. Eerst zullen ze vijf minuten uploaden. Als het entertainmentbedrijf dan nog niet over de brug komt, volgen er fragmenten van 20 minuten.

Dat heeft de CEO Bob Iger bekendgemaakt. Hij benadrukt ook dat ze niet zullen meestappen in het chantageverhaal, maar dat ze samenwerken met de FBI om de daders op te sporen.

'Pirates Of The Carribean'

Iger heeft de naam van de film niet verklapt, maar volgens entertainmentsite Deadline gaat het om ‘Dead Men Tell No Tales', het vijfde deel in de ‘Pirates Of The Carribean'-reeks. Deze blockbuster met Johnny Depp in de hoofdrol komt op 26 mei wereldwijd uit in de bioscopen. Een andere mogelijkheid is ‘Cars 3', die vanaf 16 juni te zien is.

Hackers Holding Disney's Latest ‘Pirates of the Caribbean' For Ransom https://t.co/GySWj12H6b pic.twitter.com/QV4dm45J3w

— Deadline Hollywood (@DEADLINE) 15 mei 2017

Enkele weken geleden zat Netflix in hetzelfde schuitje. Het streamingbedrijf weigerde om losgeld te betalen, waarna een hacker tien nieuwe afleveringen van 'Orange Is The New Black' verspreidde op het internet. De officiële release van het nieuwe seizoen van de serie stond gepland op 9 juni.