Evi Hanssen openhartig in nieuw programma: "Ik moet moeite doen om gelukkig te zijn"

Evi Hanssen openhartig in nieuw programma: "Ik moet moeite doen om gelukkig te zijn"

In 'The Therapist' gaan bekende mensen langs bij een psychiater voor een therapiesessie. Het programma was eerst te zien in Amerika, waar onder andere Katy Perry het openlijk over haar zelfmoordneigingen had. Na het succes over de plas kwam er een Nederlandse versie, en nu is het dus tijd voor de Vlaamse variant.

Foto Viceland

In de eerste aflevering vertelt Evi Hanssen hoe een moeilijke periode een groot effect op haar leven heeft gehad. "Mijn mama kreeg op een gegeven moment borstkanker, mijn broer belandde in een psychose en ik zat middenin een scheiding", vertelt ze. "Ik vraag me nog steeds af hoe ik daar ben doorgesparteld. Die periode werd deel twee uit mijn leven en heeft alle glans weggenomen. Ik moet echt moeite doen om gelukkig te zijn."

Astrid Coppens spreekt zich in de tweede aflevering uit over de vechtscheiding met haar ex-man John Bryan. Auteur Herman Brusselmans sluit de reeks af en heeft het over zijn angststoornissen en problemen met (verbale) agressie. De sessies worden in goede banen geleid door de Nederlandse psychiater Glenn Helberg.

Taboe doorbreken

Volgens de makers is het doel van het programma om het taboe rond therapie te doorbreken. "Dat is er nog steeds, dus wij willen tonen dat een gesprek met een psychotherapeut hulp kan bieden aan iedereen", zegt Lea Fels, hoofd van Viceland Benelux.

'The Therapist' is vanaf vanavond om 20u30 te zien op de zender Viceland.