Emma Watson wint genderloze MTV Award

Emma Watson wint genderloze MTV Award

Het is de eerste keer dat de muziekzender geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen en één genderneutrale prijs uitreikt. De ‘Beauty and the Beast'-actrice is zelf een uitgesproken feministe en bewierookte MTV voor de in haar ogen moedige zet.

"De keuze van MTV om een seksneutrale prijs uit te reiken, zal voor iedereen iets anders betekenen. Maar voor mij wil dit zeggen dat acteren gaat over je verplaatsen in andermans schoenen en dat je daarvoor geen twee categorieën nodig hebt", zei ze in haar speech. "Empathie en je verbeelding gebruiken kennen geen grenzen."

Milly Bobby Brown

AFP / J.-B. Lacroix

De prent over Belle en het Beest won eveneens de prijs voor de beste speelfilm. Millie Bobby Brown mocht de award voor beste acteur en actrice in een serie mee naar huis nemen. De 13-jarige Britse is vooral bekend als Eleven in de reeks ‘Stranger Things'. Het is de eerste keer dat de kindster een prijs in de wacht sleepte voor haar acteerwerk. Ze was dan ook zichtbaar geëmotioneerd. "Ik wil mijn familie bedanken, jullie geven mij elke dag licht. Dank mamma en pappa voor alle steun", verklaarde ze met een krop in de keel.

Vin Diesel nam de Generation Award in ontvangst voor de filmreeks 'The Fast and the Furious'. Deze oeuvreprijs gaat doorgaans naar acteurs of films die een blijvende indruk hebben gemaakt op generaties filmliefhebbers. Momenteel draait het achtste deel van de reeks nog in de bioscoop. Hierna komen er nog twee delen een een spinoff van de populaire actiefilm.

AFP / J.-B. Lacroix