Zo zorg je ervoor dat je lakens heerlijk koel aanvoelen bij warm weer

Zo zorg je ervoor dat je lakens heerlijk koel aanvoelen bij warm weer
Foto Unsplash

Uiteraard begint je voorbereiding bij je slaapkamer zelf. Laat de vensters en gordijnen overdag dicht zodat de warmte niet naar binnen kan en zorg ‘s avonds, wanneer het buiten afkoelt, net voor voldoende tocht en verluchting. Als je over een airco of ventilator beschikt, is dat uiteraard mooi meegenomen, al pas je best wel op met die apparaten. Zorg ervoor dat het niet té koud wordt en vermijd rechtstreekse tocht op je lijf. Wat betreft je lakens kunnen deze drie tips voor verkoeling zorgen.

1. Materiaal

Het materiaal van je lakens, matrasovertrek en zelfs je matras zelf is van groot belang wil je ‘s nachts het hoofd en het lijf koel houden. Kies waar mogelijk voor natuurlijke materialen - katoen werkt het beste. Ga ook voor gladde stofjes, die voelen koeler aan dan bijvoorbeeld badstof.

2. Diepvries

Het lijkt misschien raar, maar je kan je lakens even voor het slapengaan in de diepvriezer doen. Op die manier begin je bij een aangenaam koele temperatuur, wat er hoogst waarschijnlijk voor zorgt dat je de slaap meteen kan vatten.

3. Vocht

Nog steeds te warm? Dan is het tijd om een waterspray boven te halen. Spuit daarmee op je kussensloop zodat die licht vochtig en dus lekker koel wordt. Probeer wel om niet te overdrijven, je wil niet dat je lakens gaan schimmelen.

Nog een goede tips is trouwens om een extra laken uit de kast te halen, dat nat te maken en vervolgens voor het raam te hangen. In combinatie met de wind zorgt dit als het ware voor een natuurlijke airco.