Zo ontmantel je ‘yellow flags’ tijdens je date

Zo ontmantel je ‘yellow flags’ tijdens je date

‘Yellow flags’ zijn minder erg dan de rode variant. Het zijn op zich geen dealbreakers, maar wanneer je ze allemaal samenvoegt, kunnen ze er wel voor zorgen dat je in een ongezonde relatie terechtkomt. «‘Yellow flags’ zijn een beetje ongemakkelijk, of zorgen ervoor dat dat gevoel van ongemakkelijkheid steeds groter wordt», zegt Senior therapis Sally Baker aan Metro UK.

Zoals bij de ‘red flags’, variëren de ‘yellow flags’ per persoon. Enkele voorbeelden: je date of partner verwacht dat je onmiddellijk antwoordt op berichtjes, of geeft altijd voorrang aan het werk. Vaak komt ook ‘te laat zijn’ terug op ‘yellow flag’-lijstjes.

Communicatie

Soms hebben partners andere verwachtingen van elkaar, en kunnen de gele vlagjes aan de hand daarvan verklaard worden. Door hierover te communiceren kunnen ze transformeren naar ‘green flags’. Dus het hoeft niet altijd een probleem te zijn.

«Het is normaal dat mensen die elkaar pas kennen elkaar fout lezen», zegt Baker. «Het is cruciaal dat er kan gepraat worden over de gele vlagjes zodat mensen zich wat beter op elkaar kunnen afstemmen en attent kunnen zijn. Als die bereidheid er niet is, dan is de kans zeer reëel dat de gele vlagjes transformeren naar rode.»