WOW. Je kan dit jaar (bijna) Kerstmis vieren op de Orient Express

WOW. Je kan dit jaar (bijna) Kerstmis vieren op de Orient Express
Foto Belmond

De Orient Express doet bij veel reisfanaten wel een belletje rinkelen. De historische treinrit in wagons uit de jaren twintig, overladen met luxe, doet een mens nu eenmaal dromen. Wie dit jaar aan boord van de trein stapt, mag zich aan een extra speciale ervaring verwachten.

Een nacht om nooit te vergeten

Hoewel de Venice Simplon-Orient-Express normaliter niet rijdt in december, is dat ditmaal wel het geval. De laatste treinrit van het jaar vindt plaats op 20 december en brengt je op een nacht tijd van Parijs naar Verona en Venetië. Tijdens de trip mag je je verwachten aan een viergangendiner met drankjes na de maaltijd, waarna je je terugtrekt in je slaapcabine voor de nacht. Die cabine kan variëren van een ‘simpele’ slaapcoupé uit de jaren twintig tot een luxueuze suite inclusief onbeperkte voorraad champagne en een marmeren bad.

Zoals je zou kunnen verwachten, is de prijs wel aan de hoge kant. Prijzen starten vanaf 3.300 euro voor één persoon voor de rit en kunnen oplopen tot wel 23.000 euro. Kerstcadeautje voor jezelf (slik)?