Vijf Halloweenkostuums die je zo samenstelt in de tweedehandswinkel

Vijf Halloweenkostuums die je zo samenstelt in de tweedehandswinkel
Foto Unsplash

1. Squid Game

Het is een weggevertje, maar Squid Game, de Zuid-Koreaanse dystopische Netflixserie, is nu eenmaal dé revelatie van dit moment. En fans van zowel Halloween als de betere horrorserie hebben geluk: de outfits in de hitserie zijn best basic. Het enige wat je nodig hebt is een rode trui en een rode (jogging)broek, of een rode jumpsuit. Het zijn stukken die vaak al in je kast hangen en ook gemakkelijk te vinden zijn in de tweedehandswinkel.

De enige uitdaging is het masker, maar met een beetje creativiteit hoef je ook dat niet nieuw aan te schaffen voor het volgend jaar weer uit de mode is. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende zwarte mondmaskers opeenstapelen en er een witte driehoek over schilderen. Een win-winsituatie, want je kunt ademen door het masker en je verspreidt de deltavariant niet.

2. De dode bruid

Hiervoor moet je slechts één stuk scoren in de tweedehandswinkel: een witte jurk. Eender welke witte jurk kan volstaan, het hoeft geen trouwkleed te zijn. Als je de juiste accessoires gebruikt, zal het duidelijk zijn dat je een bruid bent. Voeg daarna wat bloedspletters toe en wat donkere wallen en je kostuum is gereed en gruwelijk.

3. Måneskin

Toegegeven: eng is de band bezwaarlijk te noemen, maar de tweedehandswinkel geeft je duizenden mogelijkheden om je te verkleden als de Italiaanse rockers. Het grootste voordeel is dat ze doorgaans sowieso al nauwelijks kleren dragen, wat de outfit erg goedkoop maakt. Verder heb je enkel een leren broek nodig (die in overvloed te vinden zijn op de tweedehandsmarkt) en donkere oogschaduw. Helemaal buoni.

4. Wednesday Addams

Niets is beter dan de goede oude klassieker die wederom minimale moeite vergt. Wednesday Addams, het apathische dertienjarige meisje dat geobsedeerd is met de dood, is al sinds de jaren zestig een vaste waarde bij Halloween dankzij de televisie, film en musical ‘The Addams Family’. Een voorwaarde voor het kostuum is dat je lang genoeg haar hebt om twee vlechtjes mee te maken. Het enige wat deze outfit verder vergt is een wit hemdje en een zwart kleedje. Make-up is voor deze zelfs niet per se nodig. Bovendien verschijnt de tweede ‘Addams Family’-film binnenkort dus dan ben je alvast voorzien op de nieuwe hype.

5. Zombie

Foto Unsplash

Dit is allicht de gemakkelijkste outfit om tweedehands aan te schaffen, aangezien je hiervoor bijna alles kunt dragen. Mensen kunnen tenslotte op eender welk moment in een zombie veranderen. Kies dus een simpele outfit waarin je wat gaten of scheuren kunt maken en wat bloedvlekken. Wat de make-up betreft, hoef je ook niet per se te gaan prutsen met latex. Een simpel trucje met donkere oogschaduw en rode lippenstift kan al zorgen voor geloofwaardige verwondingen.