UITTIPS. Zeven zonden, een bloesemwandeling en lokale helden

UITTIPS. Zeven zonden, een bloesemwandeling en lokale helden
Foto Belga

Theater

The Sorrows of Belgium III: RED

t.e.m. 4/06

Gent - Na ‘Black’ en ‘Yellow’ is het dit weekend tijd voor ‘RED’ - en jawel, de goede verstaander begrijpt dat het hier om onze Belgische driekleur gaat. Theaterregisseur Luk Perceval sluit zijn trilogie rond enkele zeer donkere bladzijden uit de Belgische geschiedenis (het kolonialisme, de collaboratie) af met een hoofdstuk over een recente gebeurtenis: de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Net zoals in de eerste delen vertelt Perceval dit verhaal via uiteenlopende getuigenissen. We maken kennis met Ibrahim, de vader van een terrorist, maar ook met Nour, een meisje dat naar Syrië vertrekt omwille van de liefde. Veel meer dan het verhaal van de aanslagen zelf gaat het Perceval om de aanleidingen tot dat geweld: hoe ontstaat terrorisme en welke verantwoordelijkheid draagt het westen zelf voor deze aanslagen? Waar kruisen politiek, geschiedenis en familiekwesties elkaar? Het wordt een beklijvende trip, zoveel is zeker.

ntgent.be

Foto M. Devijver

Evenement

The 7 Deadly Sins

Permanent op vrijdag en zaterdag

Brussel - Wat is er leuker dan je totaal over te geven aan de zonde? Niets, toch? Stoute jongens en meisjes kunnen sinds kort elke vrijdag en zaterdag in Brussel terecht op de Kunstberg. Wie in het doolhof en wirwar van trappen van het Brusselse Dynastiepaleis afdaalt, komt zowaar voor de poorten van de hel te staan. Achter die deur: een verborgen ruimte waar je wordt ondergedompeld in ‘The 7 Deadly Sins’. Tachtig minuten lang duik je in een immersief culinair concept. Je geniet van cocktails en snacks, maar ook van het exquise gezelschap van de duivel, die op de achtergrond in je oor fluistert en je voor heel wat interactieve uitdagingen stelt. Deze experience room is een hoogtechnologisch hoogstandje waarbij al je zintuigen worden verwend. ‘T Zou zonde zijn om dat te missen!

feverup.com

Foto The 7 Deadly Sins

Buiten

Kleuterbloesemwandeling

01/05

Alden Biesen - Laatste kans! De Landcommanderij Alden Biesen ligt midden in de Limburgse fruitstreek en is daarom de ideale uitvalsbasis voor een wondermooie bloesemwandeling. Voor de kleinste oogappels is er een speciale wandeling op kleutermaat: Loes Bloesem en Mr. B nemen die sprotjes tot zes jaar mee door de fabelachtige hoogstamboomgaard voor een spannende tocht vol verhalen, uitgewerkt door jeugdauteur Stijn Moekaars. Ouders zijn ook welkom! Op en rond het domein vind je bovendien ook ontelbaar veel mooie picknickplekjes. Je kan zelfs een goedgevulde picknickmand reserveren bij de toeristische dienst.

bezoekbilzen.be/fruitige-verhaaltjes

Foto Visit Bilzen

Festival

Lokale Helden

30/04

Vlaanderen & Brussel - Muzikale helden? Je moet ze niet te ver gaan zoeken. Denk lokaal: ze repeteren op zolder bij je om de hoek, maken de garage van hun ouders onveilig of spelen op zondagavond je jeugdhuis plat. Op zaterdag 30 april krijgen die helden een eigen dag én een eigen podium. Overal in Vlaanderen en Brussel komt muziektalent uit zijn kot om de sterren van de hemel te spelen - dat leidde tijdens de eerste editie in 2015 tot meer dan 1.000 optredens op één dag. Schilder je spandoek, smeer je keel en ontdek hieronder welk lokaal talent jij op 30 april luidkeels wil gaan aanmoedigen. #Support your local scene!

lokalehelden.be

Facebook / @Speak Easy Sessions

Evenement

Week van de Vrije Tijd

nog t.e.m. 8/05

Vlaanderen - Voor heel wat mensen is het een niet-vanzelfsprekende luxe: vrije tijd. Om ons bewust te maken van de kostbaarheid van vrije tijd en de manier waarop we die invullen, organiseert Pasar nog tot eind dit weekend de Week van de Vrije Tijd. Er zijn in heel Vlaanderen theatervoorstellingen over tijd, zoals die van Koen Dewulf (Over-tijd), maar ook wandelingen en fietstochten, kampeeractiviteiten en een grote schattenjacht. In Oostende, Dendermonde, Asse, Mechelen en Overpelt speur je naar vijf Pak je Tijd-schatten. Wie de opdrachten vervult en het cijferslot kraakt, maakt kans op mooie prijzen, zoals een weekje vakantie in Sauerland of een museumpas.

pakjetijd.be

Foto Pasar vzw