TIPS & TRENDS. Gastronomie op het Brabantse platteland

TIPS & TRENDS. Gastronomie op het Brabantse platteland
Foto R.V.

Het eerste wat opvalt als je door het dorpje Mélin rijdt, is hoe prachtig de huizen zijn. Dat geldt zeker ook voor onze bestemming, de Villa du Hautsart. Aan het eind van een klein paadje doemt hij voor ons op in al haar pracht en praal. Het fraaie gebouw heeft een magnifieke tuin vol eeuwenoude bomen. Binnen raak je meteen onder de indruk van de elegante inrichting, die perfect samengaat met de typische Gobertange-steen (een klassieker uit de regio), het antieke houtwerk en de open haard in steen.

Het decor geeft je meteen zin om aan tafel te schuiven. En de keuken van meesterkok Olivier Wilbers en zijn sous-chef Frédéric Piot ontgoochelt allerminst. De gerechten volgen elkaar op, het ene nog verrukkelijker dan het vorige. De diverse menu’s worden bereid met plaatselijke producten en groenten uit de eigen tuin, aangepast aan het seizoen. De wijnen die Olivier Wilbers zelf selecteert, zijn op het lijf geschreven van de verschillende gerechten.

Sinds april kun je ook ter plaatse logeren en relaxen in een jacuzzi in open lucht! Het mag duidelijk zijn: overnachten in de Villa du Hausart is versteld staan van details die het verschil maken. En vergeet niet dat de villa ook een uitstekend vertrekpunt is om een bezoekje te brengen aan de prachtige regio.

Praktische info

- La Ville du Hautsart, Rue de Hussompont 30, 1370 Mélin. Alle info: www.lavilladuhautsart.be

- Restaurant is open op vrijdag en zaterdag (lunch en diner), en op zondagmiddag. Menu’s van 42 euro (63 euro met wijnen), 52 euro (81 euro) en 68 euro (103 euro).

- Overnachten kost 125 euro per kamer, ontbijt inbegrepen. Formule ‘Escapade voor twee’: 225 euro (menu zonder drank, overnachting en ontbijt)