TIPS & TRENDS. Een drankje dat leeft en een schoonheidsroutine zonder plastic

TIPS & TRENDS. Een drankje dat leeft en een schoonheidsroutine zonder plastic
Foto Unsplash

Beauty

Een 100% vaste schoonheidsroutine

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke cosmetica en hygiëneproducten? Vind je die alsmaar groeiende verzameling plastic flesjes in je badkamer ook zo verschrikkelijk? Geen probleem, ik heb de oplossing. De e-shop Kazidomi maakt eens en voor altijd komaf met plastic en kiest resoluut voor cosmetica in vaste vorm. Emna Evrard, die het concept bedacht, zet nog een stap verder dan de vaste douchegels en shampoos die je steeds vaker in de rekken van de supermarkt aantreft. Zij biedt solide alternatieven aan van een hele reeks producten zoals crèmes, make-up removers, handverzorging... Aarzel dus niet langer en surf nu meteen naar de e-shop Kazidomi om je favoriete cosmetica te bestellen.

A post shared by Kazidomi (@kazidomi.nl)

www.kazidomi.com

Lifestyle

Weg met de negatieve energie

Nu de herfst er weer aan komt, hebben we er meer dan ooit nood aan om alle negatieve energie te verjagen. Sinds het begin der tijden doet de mensheid een beroep op heilige rook om positieve energie op te wekken en personen te zuiveren. Spreekt het idee je aan? We hebben een uitzonderlijk Brussels merk ontdekt dat rookstaafjes vervaardigt: ‘Les Simples magiques de Bruxelles ma Belle’. Voor jouw welzijn stelt het bedrijfje kleine bundeltjes gedroogde salie en rozemarijn samen, waarvan de geurige rook naar verluidt inwerkt op de ambiance in huis maar ook op het lichaam en de geest. Virginie, de vrouw achter de organisatie, doet alles eigenhandig, van de kruiden planten, oogsten en bereiden tot de bundeltjes creëren. Haar passie is aanstekelijk, en je kunt de ongelooflijk positieve energie die haar producten uitstralen bijna voelen.

lessimplesmagiquesdebruxellesmabelle.be

Food

Een levendig lokaal drankje

Heb je ooit al een verfrissend drankje geproefd dat natuurlijk bruisend en levendig is? Nee? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. ‘Kéfir Artisanal’ is zowel lekker in de mond als heerlijk voor het lichaam. Alle ingrediënten zijn bio. Het drankje bevat uiteraard de kefir-graantjes die essentieel zijn om het brouwsel te doen gisten, en je proeft daarnaast onder meer vijgen, dadels en vlierbloesem. De smaak evolueert ook voortdurend. Na vijf dagen smaakt ‘Kéfir Artisanal’ fruitiger. Na twee weken treedt de bloemige kant op het voorplan. Nog twee maanden later krijgt het meer zure toetsen. Je kunt dus zelf beslissen wanneer je het wil drinken. Verbluffend, nietwaar? ‘Kéfir Artisanal’ is bovendien een lokaal product, want de heerlijke drank wordt geproduceerd in het Waals-Brabantse Lasne. Gezondheid!

maisonlagneaux.com/kefir

Fashion

Love, love, love

Love@Me is het nieuwe Belgische kledingmerk dat je absoluut moet volgen. Het label werd gecreëerd door Patricia Donadi, de vrouw achter de ‘No Concept’-winkels, en het zet elegante en tijdloze looks in de verf die tegelijk comfortabel en vrouwelijk zijn. Alle collecties worden ontworpen in Brussel en op milieuvriendelijke manier gefabriceerd in Italië. Ook bijzonder: het merk spreekt alle generaties aan, want Patricia werkt samen met haar dochter Hila. De kleren van Love@Me zijn te koop in de online boetiek. De prijzen schommelen tussen 60 en 255 euro.

loveatme.com