STAR WARS verovert de modewereld

STAR WARS verovert de modewereld

Het is moeilijk om dit jaar aan de ‘Star Wars'-hype te ontsnappen met het zevende luik van de saga, ‘The Force Awakens', die in december uitkomt. De mode kan dat ook niet, met als gevolg een hele reeks modellen met de kleuren en de afbeelding van de helden uit de speelfilm. Een overzicht van de na te bootsen looks bij de start van het nieuwe schooljaar.

Het mannenmerk Celio onthulde, in samenwerking met Disney, een hele collectie gebaseerd op de saga met T-shirts, sokken, pyjama's, onderbroeken en petten voor volwassenen en kinderen.

Het merk Jules is ook mee met de mode met een limited edition met het thema ‘Star Wars'. Er is keuze uit drie T-shirts (Darth Vader, een Stormtrooper en R2-D2, € 16,99) en twee boxershorts (€ 14,99).

Voor het nieuwe schooljaar stelt het ondergoedmerk Undiz een gelimiteerde collectie voor van ondergoed en homewear ter ere van de saga. Op het programma: shorts, strings, beha's, onderhemden, topjes, sweatshirts, leggings, T-shirts en boxershorts.

Het merk CuffLinks doet het met accessoires en stelt een reeks manchetknopen voor van ‘Star Wars' (€?80). De Parijse showroom zal trouwens voor het nieuwe schooljaar (begin oktober) exclusief een samenwerking voorstellen van Moon Boot en Star Wars voor volwassenen (vanaf € 120) en kinderen (€ 82).

De modehuizen en grote ontwerpers doen voor niemand onder en zullen het evenement niet aan zich laten voorbijgaan. De bekendste helden van de saga vormen al jaren regelmatig het voorwerp van collecties, maar het fenomeen breidde nog uit de laatste maanden en is nu ook te zien op podia. In februari 2014 stelde Preen by Thornton Bregazzi verschillende looks voor met de afbeelding van Darth Vader tijdens de Fashion Week van Londen, net als Rodarte in New York. Een universum dat we waarschijnlijk zullen terugzien tijdens de komende Fashion Weeks.

Het universum van ‘A New Hope' inspireerde ook het confectiemerk Kiabi, dat een collectie voorstelt voor kinderen, jongeren en volwassenen voor het nieuwe schooljaar. Die bestaat uit modestukken, maar ook uit ondergoed en zelfs pantoffels en paraplu's.

Het merk Kickers onthulde ook, voor het nieuwe schooljaar en de herfst-wintercollectie 2015-2016, een ‘Star Wars'-schoenenlijn voor kinderen (van maat 28 tot 35) en mannen (van maat 40 tot 45). In leer, nylon, lak, wolvilt en/of gecoat katoen.