Oost west, Paasbest: de perfecte lentelook voor je nagels

Oost west, Paasbest:  de perfecte lentelook voor je nagels

Bij een vrolijk Pasen horen vrolijke nagels. En daar weet beautyblogster en nail artist Elfi De Bruyn alles van. «Combineer de sobere pastelkleurtjes van dit seizoen gewoon met originele nagelstickers. Of maak je nagels paasproof met een opvallende topcoat», zo luidt haar advies. In één adem doet ze ook uit de doeken hoe je de lente- en zomertrends van de komende maanden helemaal op en naar je hand zet.

  1. Perfect pastel

Nudetinten zijn de trend van het moment. De winkelrekken puilen uit van de beige- en rooskleurige potjes. Subtiliteit troef dus, maar hoe zorg je ervoor dat je met deze onopvallende tinten toch straalt? De tip van Elfi: «Eerlijk? Deze kleuren zijn een tikkeltje te saai voor mij. Variatie is dus belangrijk. Ikzelf maak bijvoorbeeld veel gebruik van parelmoer en wit als basis voor mijn nail art.»

 

  1. Tropische tinten

Naast veel nude, zijn ook de tropische kleuren dit jaar opnieuw helemaal in voor een kleurrijke zomer op je nagels. «Dé topkleuren van het moment zijn knaloranje en felroze, liefst gecombineerd op één hand», geeft Elfi ons mee. «Spelen met kleur, dat is de boodschap. Lak bijvoorbeeld je pink en je ringvinger in het oranje, terwijl je de rest van je hand roze lakt. Of begin met een roze basislaag die je opfleurt met een oranje streepje.»

  1. Welkom in nail art land

«Nageltattoos zijn helemaal hot and happening in nail art land», zo legt Elfi uit. «Zowel de nagelstickers als de watertattoos zijn in het binnen- en buitenland alom tegenwoordig.» Voor de beautyleken mag het misschien een ver-van-mijn-bed show lijken, maar deze nageltattoos zijn verrassend eenvoudig in gebruik. «Je dept ze zo'n 5 tot 10 seconden in het water en plakt ze vervolgens op je gelakte nagels. Werk af met een topcoat en de klus is geklaard. Gewoonlijk heb je tot vijf dagen plezier van zo'n nageltattoo», legt de beautyexpert uit. «Zelf heb ik trouwens mijn eigen paascollectie ontwikkeld in samenwerking met Eva Mouton. De schattige figuurtjes in de reeks kun je naar hartenlust combineren voor een persoonlijke look.»

  1. Een handje vol

«Een echte trend zou ik het nog niet durven noemen, maar stilaan zie ik meer en meer vrouwen die hun hele hand versieren in plaats van enkel hun nagels», legt Elfi uit. «Denk bijvoorbeeld aan vingertattoos als statement of beroemdheden die uitpakken met hennatattoos. Durvers die graag experimenteren, grijpen dus best nu hun kans om al uit te pakken met deze trend.»

  1. Dehydrateer je nagelriemen

De basis van goede nagellak is uiteraard een mooie, verzorgde hand. Een goede handcrème kan helpen, maar Elfi zelf zweert bij een goede nagelolie. «Zonder verzorgde handen en nette nagelriemen kan je niet mooi beginnen te lakken. Mijn ultieme tip? Gebruik nagelriemolie! Door het veelvuldig gebruik van dissolvant kunnen je nagels uitdrogen. Een likje nagelriemolie 's avonds voor het slapengaan kan wonderen doen.»

  1. Mood swings

Echt opvallende innovaties waren er dit jaar niet te bespeuren op de catwalkshows van de afgelopen weken.  «In Zuid-Korea heb ik wel mood changing polish besteld. Een nagellak die reageert op je lichaamstemperatuur, schitterend.»

 

De paastutorials

Tot slot schudt Elfi ook nog twee leuke tutorials uit haar mouw waar je zelf mee aan de slag kan. Laat de nail artist in jezelf los en verbaas vriend en vijand met deze eenvoudige creaties.

Het paasschilderij

Stap 1: Lak je nagels met een soft shade. Dit is een bijna doorzichtige nagellak die niet volledig dekt.

Stap 2: Als je eerste laag nog nat is, ga je er met de andere kleurtjes over. Je trekt streepjes met je nagellakborsteltje. Belangrijk is dat je niet te hard drukt op het borsteltje, je moet een beetje ‘in de lucht' lakken. Werk af met een goede topcoat.

Paaseitje

Stap 1: Lak je nagels in vrolijke pastelkleurtjes. Deze stralen één en al lente uit en zijn dus perfect voor Pasen.

Stap 2: Werk af met de topcoat ‘Luxe Lace'  van Sally Hansen en jouw paasnagels zijn zo klaar.

Op zoek naar meer inspiratie? Check Elfi's website of volg haar op Instagram.

door Mare Hotterbeekx