OH NEE. Populaire meubelwinkel Made failliet

OH NEE. Populaire meubelwinkel Made failliet
Foto MADE.com

Made.com bestond sinds 2010 en probeerde door tussenpartijen over te slaan betaalbare designmeubels aan te bieden. Het bedrijf floreerde tijdens de coronalockdowns toen fysieke winkels moesten sluiten.

Maar dit jaar ging het plots snel bergaf. Consumenten hielden de hand op de knip voor grote aankopen en de vervoerskosten stegen fors. Made.com leed flinke verliezen en moest op zoek naar een reddende koper. Dat draaide op niets uit. Het aandeel crashte.

Onzekerheid

Nu is het faillissement een feit. De curatoren hebben wel nog een deal gemaakt met het Britse bedrijf Next, dat kleding en huishoudspullen verkoopt. Next neemt de merknaam en het webadres van Made.com over.

Volgens de BBC verkeren duizenden klanten die nog een bestelling open hebben staan bij Made.com, in onzekerheid. Op de website zegt het bedrijf dat momenteel geen retourzendingen of annuleringen verwerkt kunnen worden. Ook neemt het bedrijf op de homepage afscheidt van haar klanten: «Bedankt namens MADE. Met pijn in ons hart moeten wij helaas mededelen dat MADE.COM gaat sluiten. Bedankt dat jullie deel uitmaakten van ons verhaal en wie weet tot in de toekomst.»