OH NEE. De kans is groot dat je kat je bedriegt

OH NEE. De kans is groot dat je kat je bedriegt
Foto Pexels

Katten zijn nieuwsgierige beesten en echte levensgenieters. Dat blijkt nog maar eens uit een enquête van Lily’s Kitchen, een dierenvoedingsproducent. Volgens hen zou maar liefst een op drie katten zijn geluk zoeken bij een ander als ze buitenshuis gaan, en voedsel krijgen van mensen die niet hun baasje zijn. Daar tegenover staat dat twee derde van de kattenbaasjes (64%) beweert dat hun kat regelmatig andere mensen bezoekt.

De minnaars van je kat bedoelen het misschien wel goed, maar die extra portie voeding is niet zonder risico voor je kat. Overgewicht zorgt ook bij katten geregeld voor problemen. In diezelfde enquête zegt een op de zes (14%) baasjes namelijk dat hun kat op een dieet gezet is omdat ze extra porties krijgen bij de buren.

Obesitas

Nicky Trevorrow, een kattengedragstherapeut, legt aan Metro UK uit dat obesitas een gezondheidsrisico inhoudt bij katten. «Het is belangrijk om het gewicht van je katten in de gaten te houden. Je zou moeten in staat zijn om gemakkelijk de ribben van je kat te voelen als je ze zachtjes aait. Als je van bovenop kijkt, zou je hun taille duidelijk moeten kunnen zien.»

Trevorrow raadt aan om naar een dierenarts te gaan wanneer je je zorgen maakt over het gewicht van je kat.